Podobne
menu      Szablony Truskawkowe
menu      pieczenie przy oddawaniu moczu Urogran
menu      pieczenie przy oddawaniu moczu u dziewczynki
menu      pieczenia ciast przyjemne jak nigdy dotąd
menu      pieczenie ciasta - procesy chemiczne
menu      pieczenie skóry nóg Forum
menu      pieczenie narządów płciowych żeńskich
menu      pieczenie w prawej części brzucha
menu      pieczenie stóp podczas biegania
menu      pieczenie po trantrum Rosa
menu      pieczenie odbytu krew

Szablony Truskawkowe

Temat: Chleb Domowy
wygląda apetycznie, mam nowy automat do chleba, może jakoś przystosuję ten przepis W ślad za dzisiejszymi pogaduchami… Znalazłam przepis do Twojego automata, ciasto na chleb (i pizzę) przygotowującego - chociaż wiesz doskonale, do czego Cię namawiam. Nie jestem pewna, czy masz taki sam, bo ten, do którego odnoszę się, nie tylko miesza, ale także piecze. Do rzeczy. Z tej kilogramowej mieszanki (made by Polski Młyn) upiekłam dzisiaj dwie cwibakówki chleba. Nazywa się ona „Chleb domowy – mieszanka do domowego wypieku z ziarnem dyni” – w piekarnikach i automatach. W części dotyczącej automatu można ... 3. Uruchomić automat do pieczenia w programie trwającym 3 godziny. 4. Po wypieku wyjąć chleb z automatu. Z ważniejszych rzeczy mieszanka ma w składzie mąkę pszenną i żytnią oraz suchy zakwas. Ma też...
Źródło: forum.antyfani.pl/index.php?showtopic=1131



Temat: Czy ktoś ma automat do pieczenia chleba?
Kupiłam sobie automat polecany przez jedną z mam na edziecku oraz przez moich znajomych. Jakaś niemiecka firma AFK. Właśnie jesteśmy po pieczeniu pierwszego chleba. Niestety był pyszny (co teraz z moją dietą ). Jutro wypróbuję jakiś inny przepis, ale ogólnie obsługa prosta jak drut a chleb udany
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=8378


Temat: Czy ktoś ma automat do pieczenia chleba?
No i dołączyłam do grona szczęsliwych posiadaczek automatu do pieczenia chleba AFK BM-3 Teraz czekam na przesyłkę (z powodu nieczynnych w piątek urzędów pocztowych chyba będę musiała poczekać do poniedziałku, ech...), a potem się rzucam w wir testowania sprzętu na Waszych przepisach! Oj teraz ja będę Wam jęczeć, jak mi coś nie będzie wychodziło
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=8378


Temat: Drożdżówka dla maszynistów
Bardzo fajny przepis. Robiłam już ją kilka razy i zawsze wyszła wyśmienita. Szkoda , że na cincin jest tak mało przepisów na pomysły wypieków z automatu do chleba (albo ja nie wyszukałam). Ostatnio dodałam 3 jajka zamiast 2 i sporo rodzynek. Teraz piecze się kolejna. Smakowitości.
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=13791


Temat: Chleb powszedni
rafalkam, na rynku są dostępne książki z przepisami na pieczywo do automatu, np. "Chleb własnego wypieku"; więc jedyne, czego potrzebujesz z instrukcji, to odszyfrować nazwy poszczególnych programów - a z tym nie będzie chyba wielkiego zachodu jednak moim zdaniem najlepiej smakuje taki własnoręcznie przygotowany i pieczony w piekarniku - trochę piekłam w maszynie do chleba, a teraz mój automat stoi i się kurzy. No, chyba, że zupełnie nie mam czasu na zagniatanie ciasta, to sporadycznie daję mu tę robotę, ale od dawna przerzuciłam się z pieczeniem na mój stary, zdezelowany, gazowy piekarnik
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=19066


Temat: Bułeczki z mielonym siemieniem lnianym
ze moge tez kupic przemielone, ale tylko jedna grubosc. Carbo pewno korzysta, bo ona je zboze nie tylko jako wypieki, ale pod roznymi postaciami. Kiedys na kursie robilismy paste na chleb,...
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=163


Temat: BIFINETT - automat do chleba
Podaję sposób na wykonanie "ciasta drożdżowego z maszyny" wg przepisu Kermidta http://www.cincin.cc/index.php?showtopic=19318&st=0 Robiłam tę drożdżówkę metodą Madsteel dla maszyny Bifinett: wyrabianie 14 minut na programie 9 (2 minuty przed końcem dodałam rodzynki), wyjęłam mieszadła, ciasto wyrównałam i zostawiłam do rośnięcia na 40 minut, po czym włączyłam samo pieczenie - program 12 i nastawiłam minutnik na 45 minut . Ten czas wystarczył do...
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=20725


Temat: CHLEB NA ZAKWASIE (garsc informacji i porad dla poczatkujacych)
rękoma vs wrzucenie do automatu do pieczenia w program mieszanie (z tego co właśnie pamiętam on w sumie miesza skokowo 5 min, odpoczywa chwile, miesza ciągle 5 min, odpoczywa i znow miesza 5 min skokowo)? 3. W piekarniku powinien stać chleb na: a) samym dole b) środku c) górze 4. Jeżeli proces pieczenia wskazuje by piec 10 min w 230 a 35min w 200 a ktoś od razu piecze tylko w 200 (kontrolując to) to jaki wpływ ma ta odmienność na chleb i na co to wpływa? 5. Jaki wpływ i na co ma wkładanie gotowej masy do nagrzanego piekarnika vs "chłodnego"? 6. Jakie odchylenie od temperatury przepisowej uznajemy za min/max (chodzi mi o to, że jeżeli przepis zaleca pieczenie w 230 to jaka...
Źródło: cincin.cc/index.php?showtopic=20563


Temat: Kawiarenka pod czapraczkiem
Sirion - machina chlebowa - rewelacja. Jest to pełen automat. Wlewasz i wsypujesz składniki, programujesz i po jakimś czasie wyjmujesz chrupiący pachnący chlebek. PYSZNY. Można kupić gotowe mieszanki chlebowe - lub samemu robić mieszaninę składników. W naszych sklepach już są mąki specjalistyczne i gotowe mieszanki do pieczenia chleba. I co fajne - nie ma przy tym dużo roboty, a efekt bardzo smakowity. Nawet te z piekarni tak nie smakują - jak się samemu zrobi. Piekłam już wieloziarnisty i słonecznikowy. Pychotek. Przymierzam się i do innych, już mam przepisy. Jest też specjalistyczny internetowy sklepik oraz cały serwis porad w tej materii (i przepisy): http://chlebpolski.pl/sklep/surowce-piekarnicze-c-6.html A na gofry dam Ci na kulinariach super przepisik. Sprawdzony - są bardzo smaczne. Chrupkie. Palce lizać.
Źródło: terierkowo.fora.pl/a/a,8.html


Temat: Domowy wypiek chleba.
Ja też się uwielbiam bawić w pieczenie chlebka. Też mam automat ale w nim chleb zawsze mi się zapadał w trakcie pieczenia już po wyrośnięciu. teraz maszyna mi wyrabia... ja wyciągam ... dostatkiem A oto jeden z moich przepisów Składniki: -1 kostka drożdży=10 dag -3 szklanki wody przgotowanej lekko ciepłej -2 łyżki soli -kilka tj. ok 5-6 porządnych łyżeczek cukru -torebka kaszy gryczanej ... smaku w chlebie i jej prawie w ogóle nie czuć za to sprawia że chleb b długo jest świerzy
Źródło: forum.smacznie.com/viewtopic.php?t=607


Temat: Chleb
Bożena,chyba wszystkich "zaraziłaś"pieczeniem chleba.Bardzo Ci dziękuję za przepis na zakwas.Nie wiedziałam też żeby go zalać wodą.Teraz kupiłam świetną mąkę:żytnia razowa 2000.Mieszam ją w odpowiednich proporcjach z pszenną i powstaje super chlebek,oczywiście z dodatkiem zakwasu.Piekę w automacie.Mam to już opanowane.Mąż wogóle nie chce jeść kupowanego w sklepie.
Źródło: maranta.livenet.pl/forum/viewtopic.php?t=5016


Temat: Automat do chleba
W sobotę kupiłam automat do chleba :wesolek: Myślałam wcześniej żeby piec chlebek ale przerażało mnie zrobienie ciasta. Pewnie jeszcze długo bym się tylko zastanawiała aleeee... w środę byłam u znajomej i po wejściu do domku poczułam wspaniały zapach. Miałam szczęście bo do końca pieczenia chlebka pozostało z 10 minut. W tym czasie wysłuchałam wszystkiego na temat pieczenia chleba w automacie. Po degustacji stwierdziłam że to jest coś dla mnie (jestem ciągle w biegu). Ciekawa jestem czy któraś z was piecze chleb i jakie macie przepisy. Ja zakupiłam gotową mąkę do pieczenia chleba i zrobiłam go według przepisu który był w broszurze dołączonej do zakupionego urządzenia. W planach mam zrobienie zakwasu ale w chwili obecnej jestem na czytaniu przepisów. Pozdrawiam Ula
Źródło: maranta.livenet.pl/forum/viewtopic.php?t=4787


Temat: Chleb, wypiek w automacie.
Miałam przez długi okres podejrzenie celiaki. Trwało to tyle czasu, że już od dawna byłam na diecie bezglutenowej. Zaopatrzyłam się nawet w automat do pieczenia chleba, żeby usprawnic sobie pracę przy wypiekach i obniżyć wydatki na pieczywo. Po wielu miesiącach okazało się, że nie mam celiaki. Pozostał mi automat do pieczenia chleba Jest to "OPTIMUM CH-9000" (na gwarancji) ODSPRZEDAM za 170 zł. Dodam gratis xero książki "Poradnik kulinarny" (przepisy bezglutenowe, bezmleczne, bezjajeczne).
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=1116


Temat: Automat z reklamy TV
chleb bezgl. Do tej pory same klęski. Z reguły ładnie rośnie, później się zapada i wychodzi jak twarda gąbka do kąpieli. Proporcje próbowaliśmy różne (np. z Koncentratu PKU, z przepisów Severina itd), może za długo pieczemy - dajemy na program do wypieku chleba pełnoziarnistego - czas 3.40. Może tu tkwi problem. Napiszcie na ile czasu ustawiacie swoje automaty, jakie stosujecie proporcje i z jakim skutkiem? Dziękuję i pozdrawiam. PS. Chleb z normalnej mąki też nie wyszedł.
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=28


Temat: Pizza
te gotowe blaty nie mają porównania z pizzą robiona. Ja robię w automacie panasonica do pieczenia chleba. Wg ich przepisu. Co prawda zamiast mleka w proszku daje normalne mleko a zamiast 300 g mąki pszennej daje mieszankę mąk - pierogową makaranowo naleśnikową, biszkoptową i trochę mixu do pieczenia chleba schara. Jest pyszna. Potem wkleje przepis.
Źródło: forum.celiakia.pl/viewtopic.php?t=571


Temat: Jedzonko
jakbyś mógł coś więcej o tej maszynie, na co zwrócić wagę przy ewentualnym zakupie, jak to działa itd. Wszystkie maszyny do chleba są podobne i maja podobne programy. Diabeł tkwi byc moze w producencie. Sa renomowani i no-name. Ja mam taką no-name kupioną w Tesco. Działa dobrze. Ma kilkanaście programów: od zwykłego chleba, przez ciasto drożdżowe do dalszego pieczenia w piekarniku, po robienie marmolady (!). Chleb wychodzi dobry. Generalnie sa automaty z jednym mieszadłem i dwoma. Ja mam z jednym, ale chyba te z dwoma są lepsze. Działa to to tak, że do pojemnika wrzuca się wszystkie składniki, ustawia odpowiedni program i włącza maszynę. Mieszanie składników, wyrastanie ciasta i pieczenie odbywa się automatycznie. Po ok 3 godzinach chleb jest gotowy. Razem z urządzeniem w opakowaniu jest zwykle instrukcja oraz szczegółowe przepisy. W razie potrzeby mogę dostarczyć mój przepis na chleb codzienny. Co do maki w UK znalazłem tylko takie coś: http://forum.londynek.net...91c2a5505fcc917 Mąkę zytnią mozna tam dostac również w sklepach ze zdrową zywnoscią. Ogólnie mąki przeznaczone do pieczenia chleba są zdecydowanie ciemniejsze od tych do ciast i bułek. Po tym najłatwiej rozróżnić.
Źródło: fotoplaneta.pl/aparaty-cyfrowe/viewtopic.php?t=5069


Temat: Wypiekacz chleba
Mam taki automat - wsypuje się wszystko razem ,robot wszystko wyrabia /miesza/ i piecze chleb i sam sie wyłącza .Czyli mozna powiedzieć że wszystko ok.bo nie trzeba znać przepisów /są gotowe mieszanki chlebowe/ nie trzeba pilnować więc nie zabiera czasu mozna wyjść z domu by po przyjściu do domu mieć gotowy chlebek.W tym wszystkim jest pewne "ALE" taki sam chleb mozemy kupić w sklepie więc po co tyle zachodu.Chleb z automatu nie zdał dla mnie zadania leczniczego.Od dłuzszego czasu /jak na dobre zaatakowała mnie cukrzyca/ piekę chleb w piekarniku elektrycznym /w kuchence gazowej/ By chleb był zdrowy MUSI być na zakwasie,są zakwasy suche ,ale czy to to samo? Do chleba dodaję sobie pestek dyni - cynk,kminek - drodi żółciowe,siemie lniane - j.grube ,czarnuszka - ... dużo mniej soli niż w mieszankach.Nie wiem czy i jak piec chleb na zakwasie w automacie,może ktoś tak robi ,bardzo proszę sie tym pochwalić bo pieczenie w piekarniku to dość spory wysiłek by to ciasto wyrobić no i czas który należy temu poświęcić.Jednortazowo piekę chleb z 2 kg mąki.Pozdrawiam i życzę smacznego.Jeszcze jedna uwaga - chleb nie na zakwasie jest silnie zakwaszający...
Źródło: forum.mojacukrzyca.org/viewtopic.php?t=8302


Temat: Przepisy na chleb i bułki
zbyt wysokie wyrastanie może być spowodowane zbyt dużą ilością drożdży Zauważyłem również, że zbyt wysokie wyrastanie, a później opadnięcie środka podczas pieczenia może być również spowodowane zbyt dużo ilością wody (płynów) ... wpływem grawitacji, powinno być bardziej "ścisłe" z przerażeniem czytam o dodatku np. 15g na chlebek 800g Abratek - jaka Twoim zdaniem powinna być ta ilość na chleb 800g (i czy piszesz o drożdżach suszonych czy z bloku) ? W przepisach, które otrzymałem z moim automatem ilość drożdży suszonych określana jest średnio 3/4 "opakowania" (!) na 750kg chleba Z jakiej ilości mąki średnio...
Źródło: wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=843


Temat: Przepisy na chleb i bułki
Witam Jak widzisz w automacie też trzeba nabrać doświadczenia. Ja na początku miałem podobne kłopoty, raz ciasto było za rzadkie drugi raz za gęste. Pierwsze wyrabiania pilnowałem jak stwierdziłem,że nie robi się kulka w fazie intensywnego mieszania to dodawałem po łyżce mąki, jeśli było gęste to dolewałem po kieliszku płynu, aż doszedłem do wprawy. Trzymam się zasady przepis jest tylko orientacyjny wszystko ... otręby , śruta grubo mielona, śruta drobno mielona. Ostatnio zrobiłem chleb błonnikowy ściśle z przepisu, ustawiłem maszynę na opóźnione pieczenie ( wyszedłem na działkę) i wynik był taki, że chleb poszedł do śmietnika ( za mało płynu ). Dlatego chleby razowe i błonnikowe piekę jak dozoruję gdyż np. przepis podaje 350 ml płynu, a w rzeczywistości dodję 500 ml bo np. otręby...
Źródło: wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic.php?t=843


Temat: Automat do chleba
A u mnie chleb wyrabiany w automacie staje się od jakiegoś czasu malutki (niewypieczony?). Dziś wyrobiłem go ręcznie, po czym włożyłem do foremki i ustawiłem na pieczenie w najwyższej opcji i ... to jaki zastosować przelicznik? Znalazłem w internecie, że 7 gramów drożdży instant odpowiada 25 gramom świeżym drożdżom. A w jaki sposób później wymieszać te świeże drożdże z całą mąką? Moje przepisy...
Źródło: wegetarianizm.pl/viewtopic.php?t=1454


Temat: Ot taka mała ankietka ;)
Dla rozerwania zmęczonego dniem całym umysłu Słuchajcie, napaliłam się strasznie na automat do pieczenia chleba Od tygodnia chodzi mi stale po głowie. Wyczytałam chyba wszyskie wątki na mniam-mniamie, zebrałam dziesiątki przepisów,...
Źródło: maluchy.pl/forum/index.php?showtopic=24429


Design by flankerds.com